Pension

Hvad er en pensionsopsparing? Og hvilke forsikringsdækninger hører under pensionen? Bliv klogere på emnet lige her.

Pension - En investering i din fremtid

En pensionsordning består typisk af en pensionsopsparing og en række forsikringsdækninger, og er din sikkerhed, dels hvis du går hen og bliver alvorligt syg, og når du forlader arbejdsmarkedet.

Din pensionsopsparing er en af de vigtigste opsparinger i dit liv. Og det er én af den slags, som er bedre at have startet allerede i går.

Det er nemlig den, der skal sikre din økonomi, når du ikke længere skal gå på arbejde.

Dog er der rigtig mange, for hvem en pensionsordning er en abstrakt størrelse, som ligeledes kan synes svær at få oprettet, fordi den indeholder en masse ukendte aspekter.

Her på siden forsøger vi at belyse emnet, og give dig svar på de spørgsmål du end måtte sidde med.

memento-media-2pPw5Glro5I-unsplash

Firmapension

En (firma)pensionsordning er et personalegode, som giver dine medarbejdere god økonomisk tryghed.

En firmapensionsordning kan etableres som enten frivillig eller obligatorisk. Begrebene siger det meget godt - i den frivillige ordningen er det op til den enkelte medarbejder at afgøre, hvorvidt han eller hun vil være med. I den obligatoriske ordning er alle medarbejdere omfattet af pensionsordningen.

Vi vil til hver en tid anbefale at køre med en obligatorisk pensionsordning, så alle jeres medarbejdere er forsikrede. Som arbejdsgiver signalerer du både, at du ikke ønsker at gøre forskel på dine medarbejdere, og du sikrer dine medarbejdere et økonomisk og forsikringsmæssigt sikkerhedsnet både ved pension, sygdom og evt. dødsfald.

Laver I en pensionsordning som en helhed, kan I ofte også få en bedre pris på jeres ordning. En obligatorisk ordning er derfor - i vores øjne - den mest favorable løsning.

Hvordan fungerer det med en firmapensionsordning?

Som arbejdsgiver bestemmer du mere eller mindre selv, hvilken form for pensionsløsning du ønsker i forhold til pensionsbidrag.

Den mest almindelige løsning er en såkaldt 8/4-ordning, hvor firmaet betaler 8 % af medarbejdernes pension, mens medarbejderen selv står for at betale 4 % i pension hver måned.

Dette er langt fra en forhåndsbestemt løsning. Vi hjælper jer gerne med at finde frem til den helt rigtige pensionsordning for jer.

Den enkelte medarbejder kan også selv bestemme, om han eller hun ønsker at forhøje sit pensionsbidrag med et frivilligt bidrag. Er dette tilfældet, skal vi blot vide det, så vores administration kan sørge for at videregive informationen til jeres pensionsselskab. Den lønansvarlige i jeres virksomhed skal også have besked herom, så de rigtige informationer bliver registreret, når der køres løn.

Et frivilligt bidrag kan også sagtens være en midlertidig løsning - og som medarbejder kan du forhøje eller sænke det, som du har lyst til.

romain-v-nMDp15T4lJ0-unsplash
jason-goodman-CDq4ChZouXw-unsplash(1)

Vi formidler og rådgiver - helt uvildigt

Hos Danske Pensionsmæglere samarbejder vi med alle danske pensionsselskaber for altid at sikre, at du får det bedste tilbud til konkurrencedygtige priser.

Vi rådgiver om pensionsprodukter for:

  • AP Pension
  • Danica Pension
  • Velliv Pension
  • PFA Pension
  • Nordea Pension
  • Sampension
  • Euro Accident

Pension

Som privatperson er en pensionsordning - og at takke ja til firmapensionen på arbejdspladsen - din sikkerhed ved når du går på pension.

Pensionsopsparingen, du har fået opbygget gennem dine mange år på arbejdsmarkedet, kommer dig til gode og er med til at sikre dig en stabil hverdag som pensionist.

Dine pensionsforsikringer er også dem, der dækker dig - og dine nærmeste - i tilfælde af sygdom, tab af erhvervsevne (eller blot nedsat erhvervsevne) eller ved dødsfald.

Derfor plejer vi at sige, at en pensionsordning er én af de ting, du kan gøre for dig selv, som virkelig hjælper dig på lang sigt - og at det er en ting, som er bedre at have oprettet i går end at udskyde det til i morgen.

razvan-chisu-Ua-agENjmI4-unsplash

En beskrivelse af de klassiske pensionsdækninger

Pension er som sagt et komplekst og uigennemskueligt emne for mange. Det vil vi gerne lave om på.

Derfor har vi her et overblik over, hvad de klassiske pensionsforsikringer dækker over - og hvad de betyder for dig.

Har du en pensionsordning med en forsikring, der dækker tab af erhvervsevne, betyder det kort og godt, at du med denne forsikring får udbetalt en månedlig sum penge, hvis du skulle gå hen at miste dele af eller hele din erhvervsevne.

Denne forsikring kaldes også en invalidedækning.

Invalidedækningen er som regel oprettet, så den automatisk følger din dækningsgivende løn og med en præmiefritagelse, så du ikke skal betale præmie på din pensionsordning, hvis du har mistet din erhvervsevne.

Med en invalidedækning har du mulighed for at vælge en dækning mellem 15-80 % af din indkomst, som bliver udbetalt som supplement til det offentlige tilskud du får, mens du er sygemeldt.

Når du skal vælge størrelsen på dækningen, skal du tænke på, hvorvidt du er sikret godt nok i tilfælde af, at du mister evnen til at arbejde.

Langt de fleste familiers økonomi afhænger i dag af to indkomster. Hvis den ene indkomst falder bort ved sygdom, er det vigtigt at du er rigtig forsikret, så der er økonomi til at kunne klare sig. Ved at sikre dig mod tab af erhvervsevne vil du og din familie kunne opretholde jeres nuværende levestandard.

Vi hjælper dig med at vælge den rigtige dækning og sikrer, at du hverken er under- eller overforsikret ved løbende at optimere og tilpasse dine forsikringer, så de passer til din aktuelle situation. Det kan være, at din pensionsopsparing skal øges og forsikringsdækningen sænkes, efterhånden som du nærmer dig pensionsalderen.

Pensionsforsikringen kritisk sygdom dækker en række af visse kritiske sygdomme, som udløser et engangsbeløb i tilfælde af, at du bliver alvorligt syg.

En kritisk sygdomsdækning giver dig et økonomisk grundlag for at få hjælp i en svær tid, og dækker både dig og dine børn under 24 år. Hos nogle selskaber er det kun til børn under 18 år.

Rækken af kritiske sygdomme kan variere fra pensionsselskab til pensionsselskab, men hos langt de fleste er listen af sygdomme dog de samme.

Du har typisk mulighed for at vælge en dækning på mellem 100.000-500.000 kr., som bliver udbetalt skattefrit til dig, hvis du bliver ramt af en kritisk sygdom.

Livsforsikringen er en skattefri udbetaling til dine kære der efterlades, hvis du mod forventning dør inden tidspunktet for din folkepension, og er en ekstra sikkerhed til dig og din familie.

Dækningen på en livsforsikring kan som regel sættes til at være mellem 50-100 % af din indkomst.

Skulle skaden ske, og du, din kollega eller din medarbejder bliver udsat for en skade, eller bliver ramt af en sygdom, som kræver at der skal ansøges om en - eller flere - af disse forsikringer, kan du altid tage fat i os. Så hjælper vi dig med at tage dialogen til pensionsselskabet.

fred-kloet-mLDP1uPNUHI-unsplash(1)

Seniorrådgivning

Danske Pensionsmæglere tilbyder en særlig rådgivning til dig, som er på vej på pension.

Vi afholder typisk et personligt møde, hvor vi gennemgår hvad det egentlig vil sige at blive pensioneret. Vi gennemgår også dine ønsker i forbindelse med pensionisttilværelsen og dine forventlige udbetalinger.

Vi håber, at du har fundet den information, du ledte efter.

Ellers er du altid velkommen til at kontakte os her i kontaktformularen, på info@danskepm.dk eller pr. telefonnummer: 38 42 51 00.